Velkommen!

Ja, da var det gjort……… Jeg er en blogger. Eldstemann mener at bloggen er min 40-års krise, men jeg kan forsikre dere om at jeg ikke skal være en rosa-blogger. Tvert imot, dette er en usminket blogg som forteller om livet på landet, på en gård i Gjerpensdalen i Skien.

Ideen til bloggen fikk jeg da jeg meldte meg inn i Norges Bondelag. Informasjonsbrosjyren jeg fikk fortalte mye om norsk landbruk og norsk landbrukspolitikk som jeg ikke var klar over; bl.a. at i Norge produserer vi under halvparten av det vi spiser. Vi blir flere nordmenn, og da må vi produsere mer mat! Og på de siste 20 årene har Norge bygd ned et produksjonsareal som tilsvarer 300 millioner brød årlig i all fremtid!!!

Det ble noen tankevekkere mens jeg satt og leste, og jeg tenkte at jeg må få frem for folk hvor viktig bonden er for Norge. Jeg håper å kunne videreformidle kunnskap om bondeyrket til dere gjennom denne siden – bøndene i landet vårt driver en viktig forvaltning av fremtiden og landets ressurser. Samtidig vil jeg vise dere mange bilder og fortelle om hverdagslivet på gården vår; om livsstil, dyr, tradisjoner, skogbruk, hage, mat og mye annet spennende.

Gården vår ligger nord i Skien. Jeg er født og oppvokst på Sem, og min mann og jeg overtok gården i desember 2013 da jeg er odelsjente. Vi bygde kårbolig på tomta i 1996, og har siden den gangen forberedt oss på å drive og leve av gården. Som bønder er vi ganske «ferske i gamet» – vi prøver og feiler – men heldigvis har vi god hjelp av gårdsgutten vår, min far, som bor i hovedhuset på gården. Vi har også tre gode hjelpere i de flotte guttene våre på 10, 12 og 16 år. Sammen er det vi som driver gården Sem Midtre i Skien. Jeg gleder meg til å fortelle dere mer om hvordan livet på landet er.

Dere kan også følge meg på Facebook og Instagram.

Velkommen til bloggen min.

Kalven Maia

«Maia» født i mai 2014

Rundballer

«Traktoregg»

Kornhøsting

Tresking av korn i 2014

16 kommentarer om “Velkommen!

  1. Gratulerer med blogg fine, flinke storesøster 😄👍🏡 Dette blir veldig spennende, og fint for meg å kunne føle meg nærmere ‘hjemme’ 🍀🐮 Stolt av deg 💚 Stor klem fra Lillesøster i Oslo 😘

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s