Gode råd i en hektisk hverdag.

IMGJeg vet at det ikke bare er vi bønder som har hektiske hverdager – det gjelder selvsagt for de fleste yrker og familier. Døgnet har for få timer, gjøremålene er litt for mange, man blir stresset og humøret er kanskje dårlig. Man sier ting man ikke burde ha sagt, eller man unngår å si ting man burde ha sagt. Rådet jeg gir dere i dag er heldigvis universelt – det gjelder alltid, for alle, uansett yrke, kjønn eller alder.

Før jeg gir dere rådet, vil jeg fortelle dere litt om bestefaren min. Da jeg vokste opp på Sem, bodde bestefaren min, Harald, i andre etasje i hovedhuset sammen med oss i mange år. Bestefar var en kunnskapsrik og omsorgsfull person, og det beriket barndommen min at han tilbrakte mye tid sammen med oss. Bestefar hadde alltid god tid, og han var en god historieforteller – det er en bra kombinasjon. Jeg syntes alltid det var spennende å få høre historier fra «gamle dager»; mange hverdagshistorier fra bondeyrket og livet på gården. Jeg husker også at det var spesielt hyggelig å besøke bestefar på lørdager, for da hadde han alltid en Firkløver liggende på lur i høyt oppe i kjøkkenskapet.

Mine besteforeldre, Ågot og Harald, på deres sølvbryllupsdag i 1962I tillegg til å være en god historieforteller, var bestefaren min flink til å skrive ned historiene sine, og han skrev også mange dikt om livet som bonde, naturskildringer og hverdagslige ting. I 1992, i en alder av 85 år, bestemte Harald seg for å gi ut en diktsamling, og det er et av diktene fra denne samlingen jeg vil dele med dere i en hektisk hverdag.

Ha en riktig god helg – uten knute på forklesnippen eller hatten på snei.

PhotoGrid_1423780082521

4 kommentarer om “Gode råd i en hektisk hverdag.

  1. Nå måtte jeg tørke en tåre i øyekroken 😊 Fine Far! Og jeg hadde helt glemt at vi fikk Firkløver sjokolade 🍀 Det var en koselig påminnelse 😄 Far var en fornuftig og snill mann 💚🌻

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s