Jeg fant, jeg fant!

DSC01127Det å drive en gård består av mange forskjellige jobber. Hvis vi hadde hatt anledning til det, kunne vi helt sikkert ansatt en person i full stilling som ryddegutt/jente. Noen ganger føler jeg har fått den jobben uten å søke på den, men det er en helt annen diskusjon……

Gården vår er middels stor. Den består av flere bygninger; hovedhus, kårbolig, låve, stabbur og korntørke, og det kan fort bli mange kvadratmeter med rot hvis man ikke er flink til å rydde jevnlig.

En god karakteristikk av både min bestefar og min far er: «Kjekt å ha! Kjekt å ha! Vi får helt sikkert brukt for det en vakker dag!» Flere ganger årlig må vi derfor ta en skikkelig dugnad på gården, ellers ville det blitt fullt både i låve og hus. Mye av jobben gjør selvfølgelig sjefsbonden i hverdagen – bl.a. leveres all emballasje jevnlig til ulike returordninger. Men denne uka bestemte vi oss for å ta en ryddesjau på låven, så da bestilte vi en container for å bli kvitt mye gammelt og unyttig som vi helt sikkert ikke kommer til å få brukt for en vakker dag.

Alle mann blir satt i arbeid når store områder skal ryddes. Både liten og stor fikk en spennende dag, for blant skrot og skrap på låven, fant vi også noen fine «skatter».

 

En kommentar om “Jeg fant, jeg fant!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s