Oppe før hanen galer……

DSC01162Etter at vi kom hjem fra fjellet, er det «midt-i-mellom» som har vært avløser for oss på gården i vinterferien. Hver morgen – nesten – har han vært oppe før hanen galer, for å være med sjefsbonden i fjøset.

I tillegg til at det er mye selskap i en gårdsgutt, er han også til stor hjelp. Han har i løpet av uka lært seg alle fôringsinstruksene, slik at sjefsbonden kan gjøre andre oppgaver mens dyrene får mat. Det er ikke slik at alle dyrene får likt fôr; kuene får noe, kalvene får noe annet og oksene får litt mer enn de andre. Gårdsgutten teller, veier og lesser opp slik at alle får det de skal ha. På den måten får vi sunt dyrehold, og forbrukerne får kjøpt godt kvalitetskjøtt fra Gilde i butikkene.

En kommentar om “Oppe før hanen galer……

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s