Velkommen til gards!

Faren min har alltid sagt; du kan bosette deg hvor hen du vil i verden, bare du ser Børsesjø – og slik har det blitt. Vi bygde kårbolig på gården i 1997, har bodd her siden, og selvsagt kommer vi til å bli boende på Sem.

20141203_124503

Utsikt til Børsesjø.

Gårdshistorien til Sem Midtre går helt tilbake til 1600-tallet, men da var det ikke vår slekt som eide stedet. Slekten vår kommer opprinnelig fra Sneltvedt, men min bestefar, Harald, overtok Sem Midtre etter broren sin i 1936. Harald og Aagot bodde på Sem med sine fire barn, tre jenter og en gutt hvorav min far var den yngste. På den tiden var det sønnene som hadde odelsretten, så derfor overtok faren min gården i 1971.

Sem Midtre består av innhus, fjøs, låve og stabbur som ble bygget på begynnelsen av 1900-tallet. I 1985 reiv vi det gamle fjøset og bygget nytt, og i 1994 bygget vi korntørke. Faren min bor i hovedhuset på gården, og vi bor i kårboligen som ligger 300 meter unna. Begge boligene ligger slik til at vi kan se ned til innsjøen Børsesjø hver eneste dag, og tenke på hvor heldige vi er som får bo i slike vakre og landlige omgivelser.

PS! Hvis du vil lese mer om stedet Sem Midtre eller andre gårder i Gjerpen, anbefaler jeg nettsiden til Gard Strøm, gamlegjerpen.no.

En kommentar om “Velkommen til gards!

  1. Se der ja 😄 Jammen har jeg ikke lekt i sandkasse i dag også… Frida synes det er helt topp! Som mor som datter 😂 Husker godt alle erteblomstene i fjøsveggen 🍀🌺💚

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s