9 fine frøkner i hønsegården

Tre høner

I en hage på Bølehøgda finnes det en hønsegård med 9 fine frøkner; Bruno, Flekken, Dansken, Turid, Filippa, Priscilla, Lille Kylling, Gallina (som er høne på italiensk) og Gullhøna – sjefen i hønsegården. Eller, sjefen er egentlig Amalie på 15 år som har hatt høner siden hun var liten.

I løpet av de fem påskedagene spiser vi nordmenn omtrent 23 millioner egg. Hjemme hos Amalie får de til sammen 5-9 egg hver dag. Da vi var på besøk, lå det tre små egg i rugekassene. Disse eggene fikk vi med oss hjem, og de skal vi koke en dag til frokost nå i påsken.

Gallina, Gullhøna og de andre hønene i hønsegården er dverghøns. De er veldig gode til å ruge og veldig tamme, så de egner seg godt til kjæledyr. De bor inne i den gamle lekestua, og de har også en stor hønsegård på utsiden. I tillegg spankulerer de fritt i hagen når det blir varmt i været. Hønene stikker aldri av fordi de vet hvor de får mat og stell. De liker best gul mat – brød med smør og mais er favoritter.

DSC01693

Gårdsguttene fikk både holde hønene, klappe dem og mate dem. Dette syntes de var et supert kjæledyr. Det var stor enighet om at høner burde vi så absolutt få på gården – og de er allerede i gang med å planlegge hvor hønsegården skal være……

Tusen takk til Amalie og Anne Marit for at vi fikk hilse på hønene. Det ble et veldig hyggelig og lærerikt besøk for oss ku-bønder.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s