Møkkadag på jobb!

Gjødselvogn

Jeg kan tenke meg at du kjenner lukta helt inn i stua nå…… og noen av dere tenker sikkert også; de bøndene altså! Må de kjøre ut møkk i dag – jeg hadde akkurat hengt ut klesvasken.

Det har vært helt topp å vokse opp på en gård, men om våren var det ikke sååååå morsomt. Jeg fikk alltid skylden for den vonde lukten som kom sivende inn i klasserommet vårt selv om det ikke var vi som kjørte møkk den dagen. Det spilte ingen rolle for vennene mine – møkk var møkk, og jeg bodde på en gård!

Jeg håper du vil tenke litt annerledes etter å ha lest dette; bonden kan ikke velge når han skal kjøre ut møkk. Vi tar selvfølgelig noen hensyn – men gjødselsiloen må tømmes, og kumøkka må ut – på våren. Husdyrgjødsel er en viktig ressurs for bonden – det er bondens gull. Og en ting til; møkka blir ikke liggende lenge på jordene. Bare noen timer etter at sjefsbonden og gårdsgutten har vært ute med gjødselvogna, starter de å pløye for å blande husdyrgjødsla inn i jorda. Dette gjør at jorda får næring, plantene får gode vekstvilkår og vi får gode avlinger. Noe som igjen gir forbrukerne trygg, norsk mat på bordet.

Norge trenger bonden! 

Gjødselsilo

Tanken fylles opp

Traktor med gjødselvogn

2 kommentarer om “Møkkadag på jobb!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s