Våronna fortsetter – denne gangen uten lukt……

Bonden pløyer

Det har vært mange hektiske dager for bøndene nå. Først måtte vi pløye husdyrgjødsla ned i jorda. Når det var gjort, måtte jordene harves. Når vi harver, så jevner vi ut jorda for å klargjøre den til såing.

Sjefsbonden og gårdsgutten jobbet på spreng disse dagene med fint vær. Ja, det ble MYE overtid denne uka…… Det var viktig å få såkornet ned i jorda før det eventuelt kom et regnvær. I løpet av et par dager sådde vi totalt 120 mål med hvete på gården vår. Og etter at kornet var sådd, avsluttet vi med tromling. Når vi tromler åkrene, pakker vi såkornene ned i jorda, og heldigvis rakk vi å tromle over de siste målene med korn, før regnet dryppet ned på jordene i helga. Hipp hipp hurra!

Nå krysser vi fingrene for en sesong med akkurat passe regn og akkurat passe sol. En god avling i august vil gi oss ca. 70 tonn med korn – noe som igjen gir hvetemel til 140.000 brød!

Norge trenger bonden!

Lykkemynter

PS! I gamle dager kastet man ut en mynt fra 1777 i våronna. Dette trodde man ville bringe lykke for bonden. Det har blitt funnet flere slike mynter på jordene våre, og en av disse har nå blitt kastet ut igjen med ønske om gode avlinger for alle bønder i Norge.

Bonden harver

Klare til å så

Traktoren med såmaskin

Bonden ruller jordet

Bonden og gården

Jordet er ferdig sådd

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s