Det spirer og gror i Gjerpensdalen

Hveten spirer

Har du lagt merke til at grønnfargen i naturen er annerledes nå enn på sommeren? Hvis du ser godt etter, så ser du at både trærne og gresset har en mer intens, lysegrønn farge som er spesiell for våren. En nydelig farge.

Gresset vokser og blir grønt her på gården. Kuene stortrives ute med frisk mat, og det ser også bra ut på jordene der vi skal ta slåtten senere i sommer. Hveten har akkurat spiret, og det grønnes nedover åkrene mot Børsesjø. Det er moro for bonden og se at alt arbeidet som ble lagt ned for noen uker siden, gir resultater. Det har kommet en del nedbør her i Gjerpensdalen de siste ukene, og det har vært bra for avlingen. Nå trenger vi en periode med varme for å få best mulige vekstforhold fremover.

Grønne enger

Grønt gress er godt

Hveteåker

Det spirer og gror i heimen også…….. Alle tre gårdsguttene er født på våren, så nå har gutta våre blitt 17 år, 13 år og snart 11 år. Etter at gjerdejobben var gjennomført, har de ikke hatt så mange oppgaver på gården. Nå er det bare fotball, fotball og fotball – men får de litt ledig tid, har de noen sekker med ved som skal pakkes. Og snart skal de også ut i skogen for å plante nye granplanter på et av hogstfeltene våre.

Gårdsguttene

Hei og hopp!

PS! Ellers går vi og venter og venter på den første kalven. Vi krysset fingrene for at den kom i helga, for da hadde det blitt en fin bursdagsgave for en av gårdsguttene, men den gang ei…….. Håper jeg snart kan dele et nytt blogginnlegg med dere med bilder av en nyfødt kalv.

En kommentar om “Det spirer og gror i Gjerpensdalen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s