Bæ, bæ lille lam

Sola skinner og det glitrer på vannet når vi kjører oppover dalen. Det renner godt i elva etter flere dager med regnvær, den lysegrønne fargen fra bladverket på trærne skinner mot oss, og på jordene har både gress og korn begynt å spire. Vi er på vei til Oppdalen i Siljan. Etter ca. 20 minutters kjøretur hjemmefra, ser vi en flott gård som ligger på en bakketopp med nydelig utsikt utover hele dalen. Vi skal på gårdsbesøk – til Odd og Karin som har drevet med sauer i over 30 år.

To gode venner

Ute på tunet møter Odd oss, men det er ikke så lenge gårdsguttene har tid til å prate før de vil inn i sauefjøset for å hilse på lammene. Og det tar heller ikke så mange minuttene før spørsmålet kommer for første gang: Ååå, kan ikke vi ta med oss noen lam hjem da? Hvor mange lam får vi plass til i bilen? Bare to stykker – vi lover å passe godt på dem!

Lammeperioden er over for i år. 300 lam har Odd tatt imot på gården sin denne våren, og de fleste er allerede ut på beite. Inne i fjøset går de lammene som ble født sist, og «overskuddslammene», d.v.s. lammene som av ulike årsaker ikke får melk av moren sin. Disse lammene får tåteflaske med melkeerstatning, eller de blir adoptert av andre sauer.

Lammingen startet i midten av april, og i fire uker er det intens arbeid på gården fra morgen til kveld – bonden bor mer eller mindre i fjøset denne perioden. De fleste sauene klarer å føde på egenhånd, men noen ganger trengs det en hjelpende hånd, og da må man være der når det skjer. På en dag kom det 61 lam! 61lam!!!!

Nå skal snart alle sauene og lammene til Odd og Karin på sommerbeite til Fyresdal. Vi ønsker alle 450 en god sommerferie på fjellet – eller blir det bare 448 som reiser? Syntes jeg hørte breking fra bagasjerommet……..

Denne var søt

Denne var kjempe søt!

Jeg vil sutte på tommelen din!

Jeg vil sutte på tommelen din!

Nei, brillene er morsommere!

Nei, vent! Brillene var jo mye morsommere!

Skal vi være venner?

Skal vi være venner?

Melk på tåteflaske er godt

Melk på tåteflaske er godt.

En av gangen.....

En av gangen! Dere må vente på tur!

Moro i sauefjøset

Tusen takk for en morsom og koselig dag i sauefjøset!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s