Jeg snører min sekk, jeg spenner mine ski!

 

DSC07702

Bletoppen

Sola skinner fra blå himmel, landskapet er fullt av snøkledde trær, ute er det minus 7 grader, vi smører med blå Swix og setter kursen mot nyoppkjørte skiløyper. Velkommen til vinterland!

Vi hadde en fantastisk fin helg på Blefjell. Været var på vår side – sol og kaldt på lørdagen og litt varmere og skyet på søndagen. Det var supert å gå på ski innover fjellet.

Blefjell er et fjellområde som hører til Telemark og Buskerud. Fra telemarkssiden er det enklest å kjøre opp Nordstulveien (like ved Bolkesjø) og parkere ved Nordstul, mens folk som kommer fra Buskerud har mange muligheter å velge mellom fra både Kongsberg, Flesberg og Rollag kommune.

Blefjell deles gjerne opp i Store Ble som strekker seg fra Blenuten (1213 moh.) i nord til Sigridsfjell (1194 moh.) i sør. Den høyeste toppen i dette området er Bletoppen (1342 moh.). Hytta vår ligger i det området som kalles Vesle Ble – her er det mange hytteområder som Blestua, Blestølen, Liatoppen og Fagerfjell.

Årets første skiturer gikk i flotte løyper innover fjellet. Løypemaskinene hadde vært ute tidlig om morgenen for å lage perfekte skispor til turfolket. En stor takk til Blefjell løypeforening for jobben dere gjør – dere er med på å gjøre skiturene til en god opplevelse!

 

Her kan du lese mer om Blefjell:

http://skisporet.no/buskerud/blefjell

http://bleloyper.no/

http://naturperler.com/default.asp?pageid=5821

 

DSC07704

Vinterland

 

DSC07708

Hvor går turen?

 

DSC07748

Strutåsen er et naturlig samlingspunkt på Blefjell

 

DSC07710

Flotte løyper innover fjellet

 

DSC07716

Spreke gutter på tur

 

DSC07751

Etter en lang skitur, må vi ha en «Blesnurr».

 

DSC07719

Takk for en fin tur!

 

2 kommentarer om “Jeg snører min sekk, jeg spenner mine ski!

 1. Nydelige bilder, Hanne Beate! Jeg ble ordentlig misunnelig…
  Det er noen år siden vi jobbet sammen i auksjonsforretningen, men det er likevel artig og lese og se hvordan dere har det på gården. Jeg har også blitt gårdskjerring, faktisk! Vi bor i USA, og det er litt andre forhold her enn i Gjerpensdalen. Vi har 20.000 mål hvor vi dyrker milo/sorgum, vinterhvete og solsikker, og om høsten driver vi fasanjakt.
  Fortsett med den fine bloggen, og spesielt med vakre vinterbilder. I ❤ skiing.

  Liker

  • Hei Kjersti-Helene!

   Ja, det var noen år siden….. nå jobber faktisk to av de eldste gutta i auksjonsforretningen, så denne deltidsjobben har gått i arv.
   Så hyggelig at du følger med på bloggen min, og så morsomt at du også har blitt gårdskjerring. Du må sende meg noen bilder slik at jeg kan se hvordan gården din ser ut. Kanskje du kan ha et gjesteinnlegg her på bloggen? Vi prøvde faktisk å dyrke solsikker på et lite jordstykke på gården i fjor – men med en veldig regntung og kald sommer, så gikk ikke det så bra. Vi prøver igjen til våren.

   Ha en fin uke! Hanne Beate

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s