En liten kylling i egget lå…

DSC08157

Påskekylling

En liten kylling i egget lå, den banket og banket og banket på, her er det trangt jeg vil ut å gå, pep den og ynket seg der den lå. Hakk, hakk, hakk! Egget det sprakk! Og en liten kylling ut av det stakk.

Kyllingene har en liten «eggetann» på tuppen av nebbet sitt som de bruker til å hakke seg gjennom hinner og skall. Denne prosessen tar litt tid. Tommelfingerregelen sier at etter den første sprekken i egget, bør kyllingen prøve selv i ca. 12 timer før du evt assisterer ved å forsiktig ta bort små biter av eggeskallet. De aller fleste kyllinger klarer seg fint alene – en sunn og frisk kylling bruker en time eller to fra de har hakket den første sprekken i skallet, mens andre «popper ut» etter 10 minutter.

Når kyllingene er helt tørre, kan man ta dem ut av rugemaskinen, og flytte dem over i ei kasse med varmelampe. Den første uken bør kyllingene ha 37-38 grader i bunnen av kassen de lever i. Lampen skal gradvis henges høyere etter hvert som kyllingene vokser og trenger mindre varme. Vann og mat gis utenfor varmelampen.

En liten kylling liker å ligge og sove i hendene dine. De har et stort behov for omsorg, og det er veldig koselig og sitte og slappe av med et lite nøste i hendene. Tusen takk til Marianne for at vi fikk lov til å hilse på og kose med de små kyllingene  dine – det var veldig hyggelig å være fungerende hønemor noen timer.

God påske!

(Kilder: lille-kylling, hanegal.info, Hordaland hobbyfjærfeklubb, wikipedia )

DSC08119

Mange små nøster i forskjellige farger

DSC08113

Myk og god

DSC08098

Her var det godt å sitte

DSC08101

Full fart!

DSC08161

Hva lurer du på da?

DSC08164

God påske!

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s